Vanquish

Vanquish is een actie game dat in third person wordt gespeeld. Het spel is ontwikkeld door Platinum Games en uitgegeven door Sega voor de Xbox 360 en de Playstation 3.

 

In het spel ben je Sam Gideon, een DARPA-agent die gewapend is met een Augmented Reaction Suit. Als het pak te veel schade oploopt gaat de speler automatisch naar de Augmented Reaction (AR-mode). De AR-Mode vertienvoudigt de reflexen van Sam, waardoor Sam in feite de tijd vertraagd om aanvallen te ontwijken.

Het spel speelt zich af in de nabije toekomst waar de menselijke groei een oorzaak is van de schaarse hulpbronnen waarom gevochten wordt. De Verenigde Staten van Amerika proberen energieproblemen te verlichten door de lancering van SC-01 Providence, een O’Neil Cylinder-ruimtekolonie met behulp van een microgolf zender op zonne-energie om hen van een alternatieve bron te voorzien.

 

Staatsgreep

De regering van de Russische Federatie is echter omvergeworpen door een staatsgreep door een sectie van het leger, die zichzelf de Order of the Russian Star noemen. Ze veroveren de Providence en gebruiken de microgolf zender om San Francisco te verwoesten. Victor Zaitsev, een Russische Star-agent eist dat de Amerikaanse regering zich overgeeft, anders zal hij New York aanvallen

Buiten deze bedreigingen zijn er nog meerdere dreigingen die zeggen Amerika te verwoesten. Het is aan Sam de taak om Amerika te verdedigen tegen alle aanvallen die mogelijk komen. Alle aanvallen zouden het einde van verschillende Amerikaanse staten kunnen betekenen. Het is aan Sam de taak om Amerika te beschermen tegen de schaarse hulpbronnen.

Het spel Vanquish is ontwikkeld in 2007, in 2010 is de eerste trailer gelanceerd. Het bedrijf Atushi Inaba heeft het spel ontwikkeld. Een paar jaar later is het spel uitgekomen voor de Playstation 4 en Xbox one. Het spel kan vandaag de dag nog steeds gespeeld worden en dat is natuurlijk top.