Top 30 shooters

Er zijn ondertussen ontzettend veel shooters spelen op de markt. Elk jaar opnieuw wordt een top 100 of top 30 shooters gemaakt. Hoewel niet leidend- want over smaak valt niet te twisten immers- geeft de top 30 shooters wel een prachtig beeld van de ontwikkeling van deze games. Typerend voor dit soort ranglijsten met shooters is de mooie mix van klassiekers en meer recente games.

Klassiekers scoren hoog in de top 30 shooters

In geen enkele andere categorie scoren de klassiekers zulke hoge ogen als in de top 30 shooters. Counter Strike is er een mooi voorbeeld van. Het spel is er al vanaf 2000 en hoewel het spel zich uiteraard ontwikkelde is het toch een prestatie van formaat dat het spel nog steeds prominent onderdeel is van de top 30 shooters. Counter Strike is meer dan een spel. Insiders noemen het liever een ‘opleiding’.

Counter Strike is een voorbeeld van een klassieker die nog steeds hoge ogen gooit

De top 30 shooters zal er voor iedereen anders uitzien. Wat jij leuk vindt, vindt een ander wellicht niet leuk. Je kunt er echter niet onderuit dat gezien het aantal mensen dat de shooters spelen, games als Counter Strike nog steeds bij de beste spellen van het segment horen. Cijfers liegen immers niet.

Bijnaam van het spel
is ‘de hel’

Games die je in de meeste top 30 shooters aantreft zijn Battlefield en Titanfall. In Battlefield wordt een sterk militaristisch karakter gecombineerd met de nodige humor. Die combinatie alleen al maakt het een bijzonder spel. Titanfall herbergt daarentegen verschillende shooters in een en dezelfde shooter en wordt daardoor nooit saai. Ook een vaste gast in de top 30 shooters is Dishonored, een meer gedetailleerd en erg complex spel dat populair blijft. Nog een bekend gezicht in de top 30 shooters is Wolfenstein. Het spel met de ‘boze geweren’ en de zeer krachtige wapens. DOOM? Ook dat is een vaste gast in de top 30 shooters. De bijnaam van het spel zegt al genoeg. Want die luidt ‘de hel’.

Voorbeelden van top shooters

Er zijn meer shooters die eigenlijk nooit ontbreken, ongeacht in welke ranglijst dan ook. Wat dacht je van Rainbow Six Siege? Wat dacht je van Half-Line? Het zijn zomaar wat voorbeelden van top shooters. Eigenlijk verdienen vooral de bedenkers van de shooters een compliment. Gezien het enorme aantal games dat al beschikbaar is slagen zij er in toch steeds weer iets nieuws te ontwikkelen. Dat vraagt een gigantische mate van creativiteit.