Counter strike

Wie kent eigenlijk niet het spel Counter Strike, kortweg ook wel CS genoemd. Het spel is buitengewoon populair en geldt als een team gebaseerd tactisch spel. Het spel kwam in 2000 uit, als mod van Half Line

Terrorists en counter-terrorists

Counter Strike is een bijzonder spel. Dit niet in de laatste plaats omdat CS het eerste spel was waarbij valve anti-cheat gebruikt werd. Ondertussen is er een hele serie aan CS spellen met onder meer Counter Strike: Condition, Counter Strike: Zero en Counter Strike: Global Offensive. In het spel strijden twee groepen spelers tegen elkaar. Het gaat dan om de terrorists en de counter-terrorists. De wereld waarin gespeeld wordt, wordt een map genoemd. Je wint het spel als je de gehele tegenpartij weet uit te schakelen of door je objectives, doelstellingen, te behalen.

Miljoenen spelers elke maand

Counter Strike is een van de meest gespeelde first-person shooter games ondertussen. Elke maand opnieuw spelen miljoenen spelers het spel. Dat is best bijzonder. Het spel kwam immers al in het jaar 2000 uit en is nog steeds erg populair. Hoe anders is dat net andere games, die even snel komen, populair worden om daarna weer te verdwijnen.

Verdien geld voor wapens

In het spel strijden zoals gezegd de CT’s met de T’s (terrorists). Het spel speel je in verschillende rondes en elke ronde kan op verschillende manieren eindigen. Dat is als een van de teams de tegenpartij gedood heeft, als de maximum speeltijd overschreden is of als de doelstellingen behaald zijn. Je kunt op de buy zone wapens en uitrusting kopen. Je kunt geld verdienen op verschillende manieren. Zo levert het doden van een tegenstander je 300 dollar op. Win je als team dan verdien je 3500 dollar. Bij verlies van een ronde krijgt elke speler van dat team 1500 dollar. Ga je tijdens een ronde niet dood, dan behoud jij je wapens en de rest van je uitrusting voor de volgende ronde. Gaat een speler in het spel dood, dan kun je gedurende die ronde het wapen van deze speler afnemen. De tegenstanders kunnen dat ook doen.

Officiële en niet officiële speltypen

Speltypen en Iedere map heeft een eigen soort spel, een eigen speltype. Staat er voor de naam van de map ‘de’, dan is er sprake van bomb Defusal. Staat er ‘cs’ voor dan is sprake van hostage rescue en staat er ‘as’ dan staat dat voor assassination. Daarnaast zijn er nog tal van andere niet officiële speltypen.